Checklist – Wat moet je regelen voordat de baby komt

Afbeelding2

Ben je zwanger en word je binnenkort voor het eerst een ouder? Dan heb je vast wel door dat er heel veel geregeld moet worden, voordat de baby komt. Samen met Babysits hebben we een lijstje gemaakt, zodat je je in ieder geval niet druk hoeft te maken dat je iets vergeet te regelen.

 Kraamzorg
Regel via de verloskundige een kraamzorg voor de eerste 8 tot 10 dagen na je bevalling. De kraamverzorger zal je heel goed helpen in deze eerste dagen met de baby en veel ouderschaps-, voedings- en verzorgingstips geven.

Zorgverzekering
Geef je zwangerschap aan bij de zorgverzekeraar rond de vijfde maand van je zwangerschap.

Zwangerschapsverklaring
Via de verloskundige kun je een zwangerschapsverklaring aanvragen. Deze kun je aan je werkgever geven, zodat hij of zij onder andere je zwangerschapsverlof kan regelen.

Geboorteverlof
Ook de partner mag verlof aanvragen als hij of zij dat wil. Partners kunnen maximaal 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen.

Erkenning van je kind
Ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap, maar wil je toch graag dat je baby een wettelijke erfgenamen wordt van je partner? Met andere woorden; wil je dat je partner de juridische ouder wordt van je kind? Dan kun je dit voor of 3 dagen na de geboorte van het kind regelen via de gemeente.

Vluchtkoffer
Pak twee weken voordat je bent uitgerekend alvast je vluchtkoffer in. Mocht je plotseling moeten vertrekken, dan heb je alles bij je wat je nodig hebt.

Kinderopvang
Jawel, ook de kinderopvang regelen staat op het lijstje van dingen die je kan voorbereiden voor de geboorte van je kleine. Het lijkt misschien te vroeg om hier al over na te denken, maar het wordt toch aangeraden om je hier al in te verdiepen. Wanneer je plotseling weg moet dan is het toch handig om bijvoorbeeld alvast een oppas te hebben die je last minute kunt inschakelen.

Geboortekaartjes
Het is verstandig om de vormgeving van de geboortekaartjes alvast te bedenken voor de geboorte van je baby. Zo hoef je na de bevalling alleen de gegevens door te geven en de kaartjes op te sturen.

Kraamvisite
Wil je na je bevalling mensen uitnodigen op kraamvisite? Dan is het handig om alvast wat lekkers in huis te halen zoals natuurlijk beschuit met muisjes!

Babyuitzet
Eén van de belangrijkste dingen die we niet kunnen vergeten is natuurlijk de babyuitzet. Denk hierbij aan kleding (maat 50/56), flesjes, speentjes, thermometer, tepelbeschermers, luiers, zalfjes enz. Mocht je iets vergeten zijn dan kun je dit natuurlijk altijd nog in de winkel ophalen nadat je bent bevallen, maar het is een stuk fijner als je alle benodigdheden alvast in je huis hebt liggen. Wat betreft kleding, is onze tip om verschillende maten in huis te hebben. Een baby groeit namelijk zo uit zijn of haar kleding.

Kinderslaapkamer
De meeste ouders kiezen ervoor om hun baby dichtbij hen te houden tijdens het slapen. Na een bepaalde periode wil je waarschijnlijk ook dat je kleine in zijn of haar eigen slaapkamertje gaat slapen. Het scheelt veel tijd en werk na de zwangerschap als je er alvast voor zorgt dat het slaapkamertje van je kleine al af is voordat hij of zij geboren wordt.

 Horizontale Naamslinger

De volgende dingen hoef je niet perse te regelen, maar het is zeker een leuke toevoeging aan je zwangerschap.

Vraag gratis babydozen aan
Online kun je via veel platformen gratis babydozen aanvragen. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, maar waarom zou je gratis babyproducten afslaan?
Naast dat je gratis producten ontvangt, zoals bijvoorbeeld luiers, leer je op deze manier ook veel nieuwe producten en babymerken kennen.

3D echo
Ben je ook zo ontiegelijk benieuwd hoe jouw kleine wondertje eruit ziet en kan je niet wachten tot na de bevalling? Bekijk dan zeker de mogelijkheden om een pretecho te doen. Het wordt aangeraden om dit te doen in week 25 t/m 30 van de zwangerschap.

Zwangerschapscursus
We weten dat een zwangerschapscursus niet voor iedereen is weggelegd. Mocht je er over twijfelen dan zijn hier een paar voordelen van het volgen van zo’n cursus; je leert veel over de bevalling, waardoor je meer voorbereid de bevalling ingaat; je partner kan de zwangerschapscursus ook volgen voor een betere connectie; een zwangerschapscursus zorgt vaak voor een betere conditie; je leert andere zwangeren kennen, waarmee je ervaringen en tips kunt uitwisselen.

Zwangerschap fotoshoot
We horen van veel vrouwen die geen foto’s hebben gemaakt tijdens de zwangerschap, dat ze het jammer vinden dat ze deze bijzondere periode niet hebben vastgelegd. Een zwangerschap fotoshoot legt op een prachtige manier één van de mooiste momenten uit je leven vast. Wij raden het zeker aan!

Zwangerschaps-invulboekje
Niks is leuker dan je hele zwangerschapsproces vastleggen. Er zijn speciale invulboekjes waar je gemakkelijk elke week vragen kunt beantwoorden wat betreft je zwangerschap en waar je foto’s van je zwangere buik kunt toevoegen. Dit is ook heel leuk om later te laten zien aan je kindje als hij of zij al wat ouder is.

 

De waardering van www.kiddycolors.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 833 reviews.
Wij maken gebruik van functionele cookies, wil je meer weten lees ons cookie beleid.
Chat openen
1
Sylvia van Kiddykado hier, Hulp nodig?
Hallo, Sylvia van KiddyColors hier,
Waarmee kan ik je helpen?