De leukste koninklijke babynamen

Dscf3954

 

DSCF3954

 

Het kiezen van een naam voor jouw kindje is niet makkelijk. Je wil natuurlijk wel een hele bijzondere naam voor de kleine spruit.

 

De namentrends veranderen steeds sneller en dat maakt het ook extra moeilijk. Nu zijn bijvoorbeeld Liv en Fedde nog super populair, maar over een paar jaar is dat waarschijnlijk niet meer zo.

 

Uit onderzoek blijkt dat de snelle verandering van namentrends afhankelijk is van externe factoren, zoals de namen die populaire beroemdheden voor hun kinderen kiezen. Ook zou de ‘balans tussen herkenbaarheid en originaliteit’ steeds veranderen.

 

Je ziet met de komst van de royal baby van Prins Harry en Meghan dat de koninklijke namen weer helemaal hot zijn.

 

 

Ben je nieuwsgierig of een royal naam gaat passen bij jouw kindje? Lees dan snel verder, want we hebben de leukste royal jongens en meisjesnamen voor je geselecteerd. Welke is jouw favoriet?

 

 

Jongensnamen

 

 

Arthur

 

De naam van de bekende figuur uit de Middeleeuwse Keltische romans, koning Arthur. De oorsprong en de betekenis zijn niet zeker. De naam wordt wel in verband gebracht met Keltisch artus ‘beer’, Welshe ‘held’,.

 

 

Archibald

 

De betekenis van de naam Archibald is “onverschrokken prins”. De naam Archibald is een van herkomst “Engelse naam”.

 

 

George

 

George is een Griekse naam voor jongens. De betekenis is `Bewerker van de aarde. De naam George wordt het vaakst gegeven aan Engelse en Welshe jongens.

 

 

Alexander

 

Betekent ‘de beschermer’ of ‘de afweerder der mannen’. En yes, ook deze royal naam is al jaren populair.

 

 

Christian

 

Christian is afgeleid van Christina. Christina is een meisjesnaam, de vrouwelijke vorm van Christiaan, dat afgeleid is van het woord ‘christen’. Deze naam werd volgens de Bijbel het eerst in Antiochië gebruikt, men duidde daarmee de volgelingen van Jezus Christus aan. Christus betekent gezalfde.

 

 

Liam

 

Sinds 2016 is Liam pas een populaire naam in de koninklijke kringen. Prins Felix en Prinses Claire van Luxemburg kozen de naam toen voor hun zoontje.

 

naamslinger jongen geboorte

Naamslinger Jongen Geboorte
Naamslinger Jongen Geboorte

 

Meisjesnamen

 

 

Alexandra

 

De meisjesnaam Alexandra is van Griekse herkomst met als betekenis “beschermster”. De namen Alexander en Alexandra waren doorheen de eeuwen geliefde namen in koninklijke families.

 

 

Charlotte

 

Charlotte werd gevormd uit de Engelse of Franse variant van Karel, Charles. De naam kwam in de middeleeuwen in veel Europese vorstenhuizen voor, maar pas in de veertiende eeuw werd de naam in de Lage Landen breder gebruikt.

 

 

Emma

 

Emma is een oude koninklijke babynaam die al een paar eeuwen voorkomt in ons koningshuis. Zo heette de tweede vrouw van koning Willem III Emma. Emma betekent ‘ambitieus, sterk’.

 

Verjaardagsslinger Roze
Verjaardagsslinger Roze

verjaardagsslinger roze

 

 

Victoria

 

Victoria is een Latijnse naam voor meisjes. De betekenis is `overwinnend, veroveraar`.

 

 

Leonor

 

De naam Leonor is geen onbekende naam binnen de koninklijke kringen. Zo’n 600 jaar geleden was deze naam al populair. Een tijd lang kwam de naam Leonor bijna niet meer voor. Maar in oktober 2005 maakte het weer een glansrijke comeback. Royals Felipe en Letizia van Spanje, kozen de naam voor hun eerste kindje.

 

 

Sindsdien heeft koningin Mathilde van België haar kind Eleanore genoemd in 2008. En prinses Madeleine van Zweden koos in 2014 de naam Leonore voor haar eerste kindje.

 

 

Julia

 

Julia is een populaire meisjesnaam. De precieze betekenis van Julia is niet zeker. De naam is afgeleid van de Latijnse familienaam Julius.

 

 

Uiteraard mogen we onze eigen prinsesjes niet vergeten! De naam Amalia was eigenlijk helemaal nog niet zo bekend in Nederland. Maar dat is nu natuurlijk helemaal veranderd en de Alexia en Ariane zijn ook populair!

 

Als je de naam uiteindelijk hebt gekozen, wil je deze natuurlijk graag vastleggen. Hoe bijzonder als je dit in een naamslinger laat maken. Om deze vervolgens jaren op de kinderkamer een mooi plekje te geven.

 

 

Bestel deze hier

 

De waardering van www.kiddycolors.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 833 reviews.
Wij maken gebruik van functionele cookies, wil je meer weten lees ons cookie beleid.
Chat openen
1
Sylvia van Kiddykado hier, Hulp nodig?
Hallo, Sylvia van KiddyColors hier,
Waarmee kan ik je helpen?