Welke babynamen zijn hot in 2019

Blog Post Populaire Namen 2019

 

blog post populaire namen 2019

 

De maanden vliegen voorbij en we gaan al richting het einde van het jaar. Aan het begin van het jaar hebben we een voorspelling gedaan met betrekking tot de populairste babynamen in 2019. Nu we over de helft van het jaar zijn, leek het ons een mooi moment om te kijken of deze voorspelling nog klopt of dat er toch andere babynamen populariteit hebben gewonnen.

 

Ben je zwanger en zoek je nog wat inspiratie? Lees dan snel verder, want we hebben de 10 populairste jongens en meisjesnamen gebundeld inclusief hun betekenis. Welke naam is jouw favoriet?

 

 

10 x populairste meisjesnamen

 

Blog Emma

blog emma

 

Emma

 

Emma is een enorm populaire naam, al jaren. De naam is ontstaan uit het Germaanse woord ermena, wat ‘groot’ of ‘geweldig’ betekende. Emma komt heel vaak voor in de koninklijke familie, en werd eind jaren ’90 steeds populairder. Emma is een prachtige naam: vrouwelijk, met een grote historie, eenvoudig, tijdloos én internationaal.

 

 

Sophie

 

Sophie of Sofie is een meisjesnaam. De naam is afgeleid van Sophia. Deze naam komt van het Griekse woord Sophia dat “wijsheid” betekent.

 

naamslinger naturel mint lichtroze sophie

Naamslinger Naturel Mint Lichtroze Sophie
Naamslinger Naturel Mint Lichtroze Sophie

 

Julia

 

Julia is een populaire meisjesnaam. De precieze betekenis van Julia is niet zeker. De naam is afgeleid van de Latijnse familienaam Julius. Er kan een verband zijn met het Griekse woord ‘ioulos’, dat ‘de eerste, wollige baardharen’ betekent.

 

 

Tess

 

Tess is een Engelse naam voor meisjes. De betekenis is `zomer, oogster`. De naam Tess wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes.

 

 

Olivia

 

Olivia is een meisjesnaam die waarschijnlijk van het Latijnse woord ‘olivarius’ komt. Dit betekent ‘olijfboom’ of ‘olijfboomplanter’. De naam is afgeleid van Olivier, dat dezelfde betekenis draagt. De olijftak is het symbool van de vrede en de olijfboom was in de Oudheid economisch erg belangrijk vanwege de olie.

 

 

Dierenslinger Grijs Meisjeskamer

dierenslinger grijs meisjeskamer

 

 

Nora

 

De meisjesnaam Nora is waarschijnlijk een verkorting van de naam Eleonora, dat afgeleid is van het Arabisch Ellinor met als betekenis “God is mijn licht” of van het Grieks eleos met als betekenis “de bramhartige”. Mogelijk is Nora een verkorting van de naam Honora, dat dan weer afgeleid is van het Latijns honor en “eer” betekent.

 

 

Yara

 

Yara is een Engelse naam voor meisjes. De betekenis is `kleine vlinder, prinses`.

 

 

Eva

 

Eva is een Latijnse naam voor meisjes. De betekenis is `adem van leven, vogel`.

 

 

Liv

 

Liv is een Noorse meisjesnaam. Het is afgeleid van het Oudnoorse woord ‘hlíf’. Dat betekent ‘beschermer’. Daarnaast is ‘liv’ het moderne Zweedse woord voor ‘leven’.

 

Naamslinger Zwart Fuchsia Lichtroze Liv

naamslinger zwart fuchsia lichtroze liv

 

Sarah

 

Sarah is een spellingsvariant op Sara. Dat is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘vorstin’. Het is de vrouwelijke vorm van ‘sjar’, dat ‘vorst’ betekent. In de Bijbel is Sara de vrouw van Abraham.

 

 

 

10 x populairste jongensnamen

 

 

Levi

 

Levi is een Hebreeuwse naam voor jongens.. De betekenis is `aanwinst`.

 

De naam Levi wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse jongens.

 

 

Finn

 

Waar Finn precies vandaan komt? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Komen ze: één optie is dat Finn is afgeleid van de vogelnaam “fink.” Een andere verklaring is “afkomstig uit Finland,” .

 

Naamslinger Zwart Grijs Geel
Naamslinger Zwart Grijs Geel

naamslinger zwart grijs geel

 

 

Noah

 

Noah is een Engelse vorm van Noach, in de Bijbel de vader van Sem, Cham en Jafet, bouwde de ark om te ontkomen aan de zondvloed. Noach betekent “rust, troost.

 

 

Lucas

 

Lucas is een Latijnse naam voor jongens. De betekenis is `brengt licht`.

 

 

Sem

 

Sem is een jongensnaam en heeft verschillende verklaringen. Waarschijnlijk is het een verkorte vorm van Samuel. Dat is een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘de naam is God’ of ‘van God gebeden’.

 

Hugo

 

Hugo is een jongensnaam en betekent ‘denkende geest’. De naam komt al vroeg in Frankrijk voor, namelijk al in de 10e eeuw (Hugo Capet).

 

 

Julian

 

Julian is een Latijnse naam voor jongens. De betekenis is `waardevol juweel, jeugdig`.

 

 

Max

 

Max is een Latijnse jongensnaam en betekent ‘de grootste’. De naam is afgeleid van Maximiliaan. Dat komt van het Latijnse woord ‘maximus’. Oorspronkelijk was Maximus een eretitel voor succesvolle legeraanvoerders, later werd het een naam.

 

naamslinger blauw jongen

max blauw jongen

 

 

Milan

 

Milan is een Slavische naam, een verkorting van Miloslaw. Deze naam is samengesteld uit ‘milu’, dat ‘lief’ betekent, en ‘slava’, met de betekenis ‘roem’.

 

 

Luuk

 

Luuk is een afkorting van Lucas. De betekenis is `uit Lucania (Italië

 

naamslinger luuk zwart wit

naamslinger luuk zwart wit

 

Welke van deze namen is jouw favoriet? Of ben je nog hard bezig om een mooie naam voor je kindje te bedenken? In dit blog vind je enkele tips waar op je kunt letten bij het bedenken van een naam.

 

Heb je de naam bedacht voor  je kindje en wordt het nu toch echt tijd om een naamslinger aan te schaffen voor de babykamer?

 

Shop deze nu met 15% korting.

 

Gebruik hiervoor code: naam09

 

De waardering van www.kiddycolors.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 833 reviews.
Wij maken gebruik van functionele cookies, wil je meer weten lees ons cookie beleid.
Chat openen
1
Sylvia van Kiddykado hier, Hulp nodig?
Hallo, Sylvia van KiddyColors hier,
Waarmee kan ik je helpen?