Hoera, 1 jaar! Hoe vier je de eerste verjaardag van je kindje?

Blog Emma

Het is tijd voor een feestje! Want binnenkort is de 1ste verjaardag van je kindje. HOERA! Het is een cliché… maar wat is de tijd voorbij gevlogen.
Met de eerste verjaardag van je kind is de babytijd echt voorbij. Je kindje hoort nu officieel tot de groep der dreumesen.
En dit moet natuurlijk goed gevierd worden!  Maar hoe pak je zo’n eerste verjaardag goed aan? We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Een goed begin is het halve werk

Probeer zoveel mogelijk vooraf voor te bereiden. Dit scheelt je een hoop tijd en veel stress als je alles op korte termijn moet gaat plannen.

De uitnodigingen

Om de eerste verjaardag van je kindje extra bijzonder te maken, is het leuk om een Cake Smash fotoshoot te plannen voor de bijna jarige job. In een feestelijke setting met slingers en ballonnen worden er prachtige foto’s gemaakt van jouw (bijna) jarige job met een te gekke taart als hoogtepunt! De shoot op zich is al een groot feest.

Zo heb jij een blijvende herinnering, die je ook nog eens kunt gebruiken als uitnodiging voor de verjaardag. Meer weten over dit onderwerp?

Lees dan ons blog  Hoe organiseer je een Cake Smash

Verjaardagsslinger Meisje Eerste Verjaardag

Versieringen

Om de kleine jarige job een ècht verjaardagsgevoel te geven is het natuurlijk ontzettend leuk om de huiskamer te versieren met een verjaardagsslinger, ballonnen, strikken en bloemen. Je kleintje zal zijn ogen uitkijken van al dat leuks! Doe dit de avond van te voren, zodat je op de dag zelf alle tijd hebt om alle andere voorbereidingen te treffen.

Naast het versieren van de woonkamer, mag een versierde kinderstoel uiteraard ook niet ontbreken.

Verjaardagsslinger Rood Blauw Daan

Ondanks dat het pakpapier vaak het allerleukst is, horen cadeautjes ook bij een 1ste verjaardag. Tip! Overlaad je kind niet met cadeaus, ze kunnen toch niet met alles tegelijk spelen. De kans is groot dat je kind op het feestje zelf bijna niet omkijkt naar alle nieuwe speeltjes. En dat is logisch, want al die indrukken zijn al overweldigend genoeg. Kies ervoor om dit gezellig samen te doen in de dagen na de verjaardag.

Foto’s

Vraag een opa, oma of vriend of vriendin gedurende de dag foto’s te maken. Vraag dit van te voren, zodat die persoon zich  er een beetje op voor kan bereiden en zich ook verantwoordelijk voelt voor deze belangrijke taak. Zo kunnen jullie zelf als ouders maximaal genieten van deze dag en legt iemand anders al die mooie momenten voor je vast. Zorg er wel voor dat je minimaal 1 keer op de foto staat met je kleine jarige job.

Happybirthday

Vraag om hulp

Het kan soms lastig zijn om om hulp te vragen. Maar doe dit wel! Want het is belangrijk dat je een balans gaat vinden tussen het spelen van gastvrouw en op je kind(eren) te passen. Vandaag is ook jouw dag, vraag of een vriendin of familielid of zij willen helpen om bijvoorbeeld de overige gasten van hapjes en drankjes te voorzien.

Last but not least… GENIET! Zo’n eerste verjaardag is ontzettend speciaal. Vooral ook voor jou. Een jaar geleden ben je moeder geworden. Wat een bijzonder moment was dat.
Hoe was de eerste verjaardag van jouw kind? En heb je nog goede tips voor andere moeders? Laat dan zeker een bericht achter..

 

De waardering van www.kiddycolors.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 833 reviews.
Wij maken gebruik van functionele cookies, wil je meer weten lees ons cookie beleid.
Chat openen
1
Sylvia van Kiddykado hier, Hulp nodig?
Hallo, Sylvia van KiddyColors hier,
Waarmee kan ik je helpen?